Ring til os
8612 0305

Skriv til os
info@tandaarhus.dk

Implantater. En tand bedre!

Vi er nogle af de tandlæger i Aarhus, der har arbejdet i flest år med implantat behandling.

Tandimplantater er en fantastisk, langsigtet og meget veldokumenteret behandlingsmulighed.
Både til en enkelt mistet fortand eller flere manglende for- og eller kindtænder.

Kort fortalt kan man med et tand implantat erstatte de fleste manglende tænder med nye naturligt udseende, fastsiddende kroner uden at skulle beslibe de nærtstående tænder til fx en fast bro.

Det er en rationel og biologisk skånsom behandlingsform med en rigtig stor grad af patienttilfredshed.

Man kan udover enkelte tænder eller længere tandbroer også fæstne løse proteser til implantater vha. små tryklåse, så proteserne kommer til at sidde behagelig fast under funktion.

Dette bevirker ofte en enorm forbedring af såvel den fysiske som den psykiske livskvalitet for den enkelte. Man nyder måltiderne og de sociale relationer meget mere, og man skal ikke tage hensyn til de før så usikre proteser.

Selve implantatet er en lille titaniumskrue, typisk mellem 8 og 14 mm lang og 3,3-5 mm i diameter, som under almindelig lokalbedøvelse indopereres i kæbeknoglen. Operationen er skånsom og udramatisk, og så godt som alle patienter er helt velbefindende kort tid efter indgrebet. Lidt hævelse må dog påregnes

Når implantatet er helet ind i knoglen, påsættes en distancedel (abutment), hvorpå man i sidste instans fæstner en ny tandkrone, en tandbro eller en protese.

Proceduren og den samlede behandlingstid kan være lidt forskellig fra gang til gang  (2-6 måneder) afhængig af udgangskriterierne; især mængden og kvaliteten af den eksisterende kæbeknogle har betydning.

Behandlingen har en rigtig god, langvarig og veldokumenteret prognose.

Tandlægerne på klinikken har gennem årene oparbejdet en ganske betragtelig erfaring med tandimplantater.
Derudover er vi via hyppig efteruddannelse i såvel ind- og udland samt vores kontakter til sygehusvæsnet & Tandlægeskolen altid opdateret på den nyeste viden inden for området.

Den kirurgiske del foretages altid af indehavende tandlæge Thomas Guldborg, som har 20 års bred erfaring med kirurgisk og protetisk implantologi.
Den protetiske del kan varetages af samtlige klinikkens tandlæger.

Hvis du som patient tror, at du kunne have glæde af et eller flere tandimplantater, er du velkommen til at kontakte os til en uforpligtigende undersøgelse og vurdering.

Blot send en mail via "Kontakt" eller ring 8612 0305.
Du kan også bare klikke her:
https://www.tandaarhus.dk/kontakt_c1.html#&panel1-1

Henvisende tandlæger kan downloade en henvisningsblanket HER.

For henviste implantatpatienter gælder, at vi kan aflevere patienten på præcis det stadie i behandlingen, som den henvisende tandlæge ønsker. Men vi kan også tilbyde at gennemføre den protetiske behandling enten i samarbejde med henviseren eller her på klinikken fra A til Z, hvis dette foretrækkes.

Vi vurderer også gerne om en immediat implantatløsning kunne være en mulighed som behandlingsplan. Eller tager en snak om behandlingsplan/-alternativer i det hele taget.

På klinikken anvendes som hovedregel Straumann, ASTRA EV eller om ønsket NOBEL BioCare, implantater afhængig af henvisende tandlæges/patientens ønske og selvfølgelig den kliniske situation.

Hvorfor?

Fordi det er de 3 suverænt bedst dokumenterede implantatsystemer i verden, fordi disse systemer/firmaer vil bestå og kunne serviceres også i fremtiden, og fordi begge systemer indeholder rigtig mange muligheder for at opnå et vellykket resultat, uanset om vi taler om enkelttænder, broer eller hybridproteser.

I Straumann serien anvender vi som hovedregel BoneLevel (almindelig eller Tapered BLT) eller StandardPlus, og gerne i Roxolid (TitanZirkonium) SLActive typen.
Men vi kan naturligvis også være behjælpelige med de klassiske Standard eller Tapered Effect eller andre typer implantater, hvis dette ønskes. Fx det slanke men meget stærke Narrow Neck Crossfit (NCC, Roxolid) implantat.
Ligeså det nye zirkonforstærkede BoneLevel Tapered (BLT) implantat, som vi spår en stor fremtid.

I NOBEL serien anvender vi typisk NOBEL Speedy eller Brånemark Groovy

En del udmærket patient information kan læses på www.nordic.straumann.com